رویکردکارت امتیازی متوازن
1-مقدمه وضرورت
ارزيابي عملكرد در گذشته بيشتر بر دادههاي حسا بداري داخلي متمركز ميشد كه با تحولات فزاينده، اين رويكرد به سرعت كارايي خود را از دست داد. لذا فرايندي مورد نياز بود كه بتواند سازمانهاي عصر اطلاعات را با استفاده از ابزارهاي كارا ارزيابي نمايد.
سنجش متوازن يك رويكرد مديريتي بود كه براي پاسخ به اين نياز مطرح گرديد. مديران سازمانها به اين رويكرد نياز داشتند چرا كه نتايج مالي و ارزيابي بر مبناي آنها تنها عملكرد گذشته را نشان ميداد و نميتوانست پيشبيني درستي از عملكرد آينده ارائه نمايد.
سنجش متوازن در واقع يك ابزار مديريتي است كه به ارزيابي عملكرد كمك نموده و موجب ميشود مديران سازمانها بتوانند بر اساس پيشبيني حاصل از آن برنامهريزي مناسبي داشته باشند. اين ابزار بر خلاف ارزيابيهاي سنتي بر پايه شاخصهاي مالي، تنها اهداف و منافع كوتاه مدت را در ارزيابي مد نظر قرار نميدهد بلكه علاوه بر اين اهداف و منافع، به مديران كمك ميكند نگاهي به آينده و مسائل راهبردي نيز داشته باشند.
در اين فصل، ابتدا با مفهوم سنجش متوازن آشنا ميشويم و مزاياي بكارگيري اين رويكرد را بيان ميكنيم سپس با بيان فرايند بكارگيري آن و مدل سنجش متوازن براي سازمانهاي دولتي و خصوصي، شيوه و ابعاد مورد نظر در اين مدل را مورد بررسي قرار ميگيرد.
2- سنجش متوازن چيست؟
انجام كارهاي درست و انجام درست كارها (كارايي و اثربخشي)، بايد دو فعاليت متوازن باشند اين امر نيازمند توسعه استراتژيهاي كسب و كار مناسب و فعاليتهاي اثربخش ميباشد. فشارها و نگرانيهاي ناشي از رقابت در بخش خصوصي و نيز فشارها و نگرانيهاي ناشي از اصلاحات و بهبود عملكرد در سازمانهاي بخش دولتي موجب شده است كه سازمانها دائماً نگران اين باشند كه آيا استراتژيهاي آنها به خوبي اجرا ميشوند؟ و نيز آيا فعاليتهاي كسب و كار بصورت اثربخش در حال جريان ميباشد؟
امروزه، سازمانها نيازمند اين هستند كه هم از نظر راهبردي و هم عملياتي در سطح مناسبي قرار گيرند تا بتوانند به حيات خود ادامه دهند و چالشهاي آينده را پشت سر بگذارند. يكي از راههايي كه كمك ميكند تا سازمانها بتوانند بين فعاليتها و استراتژيها توازن برقرار كنند سنجش متوازن ميباشد. سنجش متوازن در سال 1992 توسط كاپلان و نورتون مطرح شد. (Howard Rohm,2003,p.1 )
سنجش متوازن در واقع يك رويكرد مديريتي است كه به شركت يا واحد كسب و كار كمك ميكند كه بتواند بر روي نتايج مالي از يك سو و ارزشي كه در آينده از طريق فعاليتهاي استراتژيك ايجاد ميشود از سوي ديگر متمركز شود. (Felix Ortiz,2003,p.2 )
سنجش متوازن عبارت است از يك فرايند كاربردي و پيشرفته براي بهبود و اجراي فرايند برنامهريزي عملياتي و راهبردي شركت كه از طريق آن پيشرفت برنامهها ارزيابي شده وبازخور مناسب براي عكسالعمل صحيح و بموقع فراهم ميگردد. ( www. Bbsicsllc.Com )
سنجش متوازن ميتواند موجب يكپارچه نمودن فراگردهاي مالي و بودجهبندي و نيز برنامهريزي استراتژيك گردد و به مديران عالي اين امكان را ميدهد كه خيلي سريع اما جامع و كامل سازمان را مورد ارزيابي قرار دهند و توازن واقعي را در ارزيابي بين اهداف كوتاه مدت و اهداف بلند مدت، بين شاخصهاي اصلي و فرعي و بين عملكرد داخلي و خارجي ايجاد نمايند. در واقع سنجش متوازن به سازمانها كمك ميكند استراتژي خود را به اهداف عملياتي تبديل نموده و از اين طريق رفتار مناسب و عملكرد بهتر را فراهم نمايند.(www.Nara. Gov)
توجه: انتشار مطالب این سایت، در سایت های فروش الکترونیکی ممنوع است و در دیگر سایت ها بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
می خواهید بیشتر بدانید؟
دانلود کنید. |
نیاز به مشاوره دارید؟ | به پژوهش نیاز داری؟ | نیاز علمی دیگری داری؟ |
TUSTAM.BSC.VZRI | با ما تماس بگیرید. | با ما تماس بگیرید. | نیاز خود را با ما در میان بگذارید |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!